vineri, 1 noiembrie 2013

Proba 13. Redescopera lumea dintr-un hibrid




            Auzim din ce in ce mai mult despre masinile hibrid , dar cu siguranta multi dintre noi nu stim cu ce se mananca aceste hibride.

       Hibrid = organism provenit din incrucisarea a doua specii,  de soiuri, genuri sau rase diferite.

             Daca intre doua plante sau animale putem intelege cum s-a facut hibridarea (prin imperecherea unui cartof cu o rosie rezulta o planta ce da cartofi si rosii in acelasi timp) cu masinile e putin diferit, ca daca hibridez o roata cu un volan nu stiu la ce m-ar ajuta :) dar uite ca se pot hibrida si masinile, dar la nivel de motor. 
 Sursa foto: realitatea.ro

               Asta inseamna ca s-a combinat un motor cu ardere interna cu unul electric si a rezultat un motor ce confera o incomparabila experienta a condusului.
                La o astfel de masina , plecarea de pe loc este propulsata electric, iar deplasarea se face prin motorul termic.
               Diferenta care mie mi-a atras atentia, dintre un autovehicul hibrid si unul cu ardere interna, este ca la cele hibride pornirea se face printr-o simpla apasare de buton (ca in desenele animate) fara a fi nevoit sa dai la cheie. In cazul in care ti-ai pierdut cheia ramai cu masina acolo, dar cu noul hibrid nu mai ai aceasta grija.


               Unde mai pui ca nici nu trebuie sa te mai gandesti ca vei polua aerul, deoarece are emisie de CO2 redusa. In felul acesta vom pastra aerul curat si pentru copiii si nepotii nostri.
                Daca va intrebati ce se intampla cu bateria, va anunt ca nu trebuie sa va faceti griji ca ramaneti fara curent in mijlocul drumului deoarece se incarca singura cu surplusul de energie generat in timpul franarii.
               Pretul masinii este unul acceptabil, mai ales ca vei face economie apoi la benzina (care nu e deloc ieftina).
               Ce mai, cu o astfel de masina chiar  simti ca plutesti, nu conduci!


Articol scris pentru SuperBlog2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu