duminică, 3 noiembrie 2013

proba 16. Gustul copilariei, acum la atingerea unui singur buton





             Imi aduc aminte cu mare drag de zilele dinainte de Craciun, cand toata casa miroasea a turta dulce facuta de mama. Pot spune ca am crescut cu turta dulce si povestea Fratilor Grimm, „Hansel si Gretel”. 
             Turta dulce era acel dulce al copilariei mele, dar care era facut doar de sarbatori. Nu stiu de ce dar atunci avea farmec. E adevarat ca in ultimul timp am preparat impreuna cu mama si pe timp de vara turta dulce, dar parca nu are acelasi gust. 

 foto. Blog culinar personal
            Zapada, mirosul de ghimbir si colindele te duc intr-o lume de basm, de bucurie, de miracole...de copilarie. Nu voi uita acest miros cat voi trai.
            Au fost ani in care turta dulce nu iesea cum trebuia datorita puterii gazului, care in perioada de iarna este mai redus, si astfel prajitura devenea prea tare sau se ardea la exterior si in interior era cruda.
             De cand au aparut cuptoarele incorporabile gatitul a devenit floare la ureche.
           

             Cuptoarele incorporabile electrice, cu afisaj electronit iti fac viata mult mai usoara. Poti programa atat timpul cat si temperatura necesara fara a sta cu grija ca sunt oscilatii de temperatura.
              Gatitul impreuna cu cei mici este mult mai usor si mai placut. Chiar si ei pot porni cuptorul prin atingerea unui buton, fiind astfel lipsiti de grija aprinderii unui chibrit care poate duce la accidente.
               Eu mi-am ales cuptorul incorporabil Hotpoint perfect pentru mine, ce are 12 programe pentru gatit si o capacitate de 58 litri. In acest cuptor pot gati  de la fripturi pana la prajituri fara a sta cu grija ca mancare se va arde. Totul se programeaza asa ca pot face linistita alta treaba stiind ca voi fi anuntata atunci cand mancarea este gata.

               Daca trebuie sa va cumparati un cuptor nou, gasiti aici multe oferte de astfel de cuptoare care mai de care mai atractive.
                                                              Foto. Arhiva personala

Articol scris pentru SuperBlog2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu